Met Ruby Gardens breidt Vastint het woon- en werkgebied van Amsterdam Zuidoost uit

Vastint Netherlands heeft een overeenkomst met de gemeente van Amsterdam ondertekend voor de ontwikkeling van Ruby Gardens. Moderne kantoren, huurappartementen en openbare faciliteiten zoals restaurants en een gemeenschapscentrum, allemaal in één gebouw. Ruby Gardens ligt direct aan het toekomstige Hondsrugpark, dat deel uitmaakt van de levendige wijk Amstel III. De bouw staat gepland om van start te gaan in 2022.

Ruby Gardens

Het bestaande, gedateerde gebouw aan de Hullenbergweg 1-3 zal worden gesloopt op een duurzame en circulaire manier, om ruimte te maken voor de bouw van 20.000m2 hoogstaande kantoorruimte, 102 (huur)appartementen, een ondergrondse parkeergarage van 5.000m2 en openbare voorzieningen op de begane grond.

De begane grond is volledig uitgerust met openbare voorzieningen zoals een restaurant, informele werkplekken, een koffiebar en biedt speciale ruimtes aan voor vergaderingen, kleine seminars en een gemeenschapscentrum. Deze faciliteiten zijn beschikbaar voor iedereen: huurders, bewoners en bezoekers kunnen relaxen, werken en netwerken in Ruby Gardens. Een platform om mensen te verbinden, om een gemeenschap op te bouwen. De sfeer zal vergelijkbaar zijn met dat van een lounge: gastvrij, warm, knus, uitnodigend, goed doordacht en functioneel.

Het toekomstige Hondsrugpark zal verbonden zijn met Ruby Gardens dankzij een interne route naar de gemeenschappelijke tuinen van de kantoren erachter, dat ook in het beheer is van Vastint. Vastint benadrukt daarmee ook het groene karakter van het gebied en beide projecten.

Amstel III

Ruby Gardens maakt deel uit van Amstel III, het gebied tussen de Johan Cruijff ArenA, Amsterdam UMC-locatie AMC, de A9 en de snelweg. In de komende jaren zal het huidige monofunctionele kantoorgebied getransformeerd worden tot een levendige stadsbuurt waar je kan wonen, werken en relaxen. Ongeveer 10.000 appartementen zullen er worden gebouwd, samen met ondersteunende voorzieningen zoals scholen, supermarkten, winkels, etc.