Circulair gebruik van bomen bij ontwikkeling Ruby Gardens

Vastint Netherlands is voornemens het bestaande sterk verouderde kantoorgebouw aan de Hullenbergweg 1-3 te slopen en om plaats te maken voor Ruby Gardens. Als gevolg van deze herontwikkeling zullen 14 Metasequoia’s en 3 stuks Cercis plaats moeten maken voor de ontwikkeling van 20.000 m2 hoogwaardige kantoorruimte, 10.000 m2 woonruimte (102 huurappartementen), een ondergrondse parkeergarage van 5.000 m2 en openbare voorzieningen op de begane grond.

Omdat uit het verplantbaarheidsonderzoek is gebleken dat de bomen nog in uitstekende conditie verkeren en goed verplantbaar zijn, is besloten de bomen een nieuw thuis te geven. De 14 Metasequoia’s krijgen vanaf eind januari een nieuw leven op Atlas ArenA Amsterdam en de 3 Cercis worden geplaatst bij het Tricity gebouw. Beide locaties zijn in de directe omgeving van het huidige perceel en onderdeel van Vastint’s Nederlandse portfolio.

Door het circulair gebruiken van de bomen legt Vastint Netherlands de basis voor de visie van het toekomstige Ruby Gardens. Een ontwikkeling waarbij duurzaamheid centraal gesteld wordt bij elke beslissing om een gemeenschap te creëren waarin mensen generaties lang zullen leven, werken en deel uitmaken. Ruby Gardens wordt gebouwd volgens toonaangevende normen voor duurzaam bouwen en zal een van de meest milieuvriendelijke, energie-efficiënte en biodiverse ontwikkelingen in het gebied zijn.