Voorlopig ontwerp Ruby Gardens goedgekeurd

Vorige week heeft de gemeente het voorlopige ontwerp van Ruby Gardens in Amsterdam goedgekeurd.

Vastint Netherlands is van plan om het bestaande gebouw aan de Hullenberweg 1-3, dat enorm gedateerd is, te slopen en om 20.000m2 aan hoogstaande kantoorruimte, 10.000m2 woonruimte (102 appartement) en een ondergrondse parkeergarage van 5.000m2 met openbare voorzieningen op de begane grond daarvoor in de plaats neer te zetten.

De begane grond zal van veel gemakken voorzien zijn met openbare voorzieningen zoals een restaurant, informele werkplekken, een koffiebar en vergaderzalen, vergelijkbaar met het concept van ‘The Lounge’ dat in andere projecten van Vastint is gebruikt. De voorzieningen zijn toegankelijk voor het grote publiek, met een focus op de bewoners van het nabij geleden gebouw van 20.000m2, dat ook in beheer is van Vastint Netherlands. De toekomstige gemeenschappelijke tuin zal deze twee projecten verbinden.

Ruby Gardens is gelegen in een gebied dat ingrijpend zal worden herontwikkeld in de nabije toekomst, en zal worden getransformeerd van een monofunctionele kantoorlocatie naar een nieuw multifunctionele bestemming die voornamelijk een woongebied zal zijn. Ongeveer 10.000 appartementen en ondersteunende faciliteiten (scholen, supermarkten, winkels, etc.) zullen worden toegevoegd in meerdere projecten de komende jaren.

De volgende mijlpaal om naar uit te kijken is de goedkeuring van het definitieve ontwerp. En uiteraard naar het begin van de sloop, dat gepland staat voor 2022.