Intentieverklaring Ruby Gardens ondertekend

Op woensdag 2 september is de intentieverklaring voor Ruby Gardens ondertekend in Amsterdam. Vastint Netherlands vierde deze mijlpaal in het voorbereidende werk met de gemeente.

De volgende mijlpalen om naar uit te kijken zijn de goedkeuring van het voorlopige en definitieve ontwerp. En uiteraard naar het begin van de sloop, dat gepland staat voor 2022.

Ruby Gardens

Vastint Netherlands is van plan om het bestaande gebouw aan de Hullenberweg 1-3, dat enorm gedateerd is, te slopen en te herontwikkelen. Vastint Netherlands is voornemens 20.000m2 aan hoogstaande kantoorruimte, 10.000m2 woonruimte (102 appartement) en een ondergrondse parkeergarage van 5.000m2 met openbare voorzieningen op de begane grond daarvoor in de plaats neer te zetten.

De begane grond zal van veel gemakken voorzien zijn met openbare voorzieningen zoals een restaurant, informele werkplekken, een koffiebar en vergaderzalen, vergelijkbaar met het concept van ‘The Lounge’ dat in andere projecten van Vastint is gebruikt. De voorzieningen zijn toegankelijk voor het grote publiek, met een focus op de bewoners van het nabij geleden gebouw van 20.000m2, dat ook in beheer is van Vastint Netherlands. De toekomstige gemeenschappelijke tuin zal deze twee projecten verbinden.

Ruby Gardens is gelegen in een gebied dat ingrijpend zal worden herontwikkeld in de nabije toekomst, en zal worden getransformeerd van een monofunctionele kantoorlocatie naar een nieuw multifunctionele bestemming die voornamelijk een woongebied zal zijn. Ongeveer 10.000 appartementen en ondersteunende voorzieningen (scholen, supermarkten, winkels, etc.) zullen de komende jaren worden toegevoegd aan het gebied.

The Lounge

Het concept van The Lounge is momenteel in ontwikkeling. Het biedt bewoners een extra plek om te vergaderen, kleine seminars te geven en om specifiek werk te verrichten in de daarvoor bedoelde vergader- en focusruimtes. Huurders kunnen genieten van ontspanning, werken en netwerken met hun collega’s en andere huurders. De sfeer zal vergelijkbaar zijn met dat van een lounge: gastvrij, warm, knus, uitnodigend, goed doordacht en functioneel. Een platform om mensen te verbinden, om een gemeenschap op te bouwen.